Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, Rahmetle Anıyoruz.
Bingöl Üniversitesi Prof. Dr.Fuat sezgin Kongre Merkezinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde "Mehmet Akif'i Anma Günü" Programı gerçekleştirildi.
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, Rahmetle Anıyoruz.
Müdürlüğümüzce yürütülen Değerler Eğitimi kapsamında Müdürlüğümüz ile Özel Bingöl Doğa Koleji işbirliğinde İstiklal Marşımızın yazarı, Hakk'a tapan bir ırka kim olduğunu, neye inandığını, bu toprakları şüheda kanlarıyla nasıl vatan kıldığını hatırlatan dava adamı Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 86. yıl dönümünde Bingöl Üniversitesi Prof. Dr.Fuat sezgin Kongre Merkezinde düzenlenen programla anıldı.
Bingöl Üniversitesi Prof. Dr.Fuat sezgin Kongre Merkezinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde "Mehmet Akif'i Anma Günü" Programı gerçekleştirildi.
Konuşmacı olarak TBMM Baş Müşaviri Prof. Dr. Abdulhakim Koçin ve Prof. Dr. Dursun Ali Tökel'in konuşmacı olarak katıldığı anma programına, İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil Yücel, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrencilerimiz katıldı.
İstiklal Marşı'nın ardından konuşma yapan İl Müdürümüz Halil Yücel, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy,"20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası" kapsamında düzenlenen programımıza hoş geldiniz diyen Yücel,Gazeteci, şair ve yazar Osman Yüksel Serdengeçti'nin bir sözüyle konuşmama başlamak istiyorum. Serdengeçti, "Akif, başlı başına bir vatandı. Meseleleriyle, dertleriyle, felaket ve feryatlarıyla bir vatan.
Serdengeçti'nin bu sözleri aslında İstiklâl Marşımızın şu dizilerinde temaşa edebiliyoruz.
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?
Şühedâ fışkıracak, toprağı sıksan şühedâ!
Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ.
İşte vatan aşkıyla, maneviyat aşkıyla yanıp tutuşan bir dava adamı, bir edip...
Yazdığı eserlerle, ülkemizin yaşadığı meşakkatli ve çileli günlerin anlaşılmasında öncü bir rolü olan Mehmet Akif Ersoy'u anmak ve anlamak büyük ehemmiyet taşımaktadır. Sadece geçmişi değil bugünü de bize ferasetiyle veciz bir şekilde aktaran Akif'in şu dizileri onu anlamanın ne denli önemli olduğunu daha iyi kavrıyoruz.
Ey koca şark! Ey ebedi meskenet!
Sen de kımıldanmaya bir niyet et.
Korkuyorum, Garbın elinden yarın,
Kalmayacak çekmediğin mel'anet.
Akif'in satırlarında aktardığı gibi bir kımıldanma niyetiyle yapılan bu program, Akif'i anlamanın ve nesillerimize aktarmanın tezahürüdür.
Son olarak sözü çok da uzatmadan sözün ustalarına bırakmak gerekir. Bu vesile ile programa Ankara'dan ve İstanbul'dan gelen Prof. Dr. Dursun Ali TÖKEL ve Prof. Dr. Abdulhakim KOÇİN hocamıza teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum. Herkesin müstefit olması dileğiyle iyi programlar diliyorum dedi.
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak; yaptığı konuşmada Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve eserlerine değindi.
Düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Abdulhakim KOÇİN ise Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Düşüncesi ile yaptığı konuşmada; Mehmed Âkif, Balkan Savaşları ve I. Dünya Savaşı'nın acılarını derinden yaşamış; yazıları, şiirleri, vaazları ve mitingleri ile Millî Mücadele'ye aktif olarak katılmış; Osmanlı Devleti'nin yıkılışına ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına şahitlik etmiş müstesna bir isimdir. O, yaşadığı dönemin mahir bir muharriri, ünlü bir şairi, coşkulu bir hatibi, dürüst bir mebusu; cesur, dindar ve fedakâr bir Millî Mücadele kahramanıdır dedi.
Anma programı Prof. Dr. Dursun Ali TÖKEL'in Mehmet Akif Ersoy'da Çocukluk Eğitimi ile ilgili konuşması ile sona erdi.