Milli Eğitim Müdürümüz Halil Yücel Muhtarlarımız İle Bir Araya Geldi.
İl Müdürümüz Halil Yücel başkanlığında Merkez Mahalle ve Merkez Köy Muhtarlarımız ile Bakanlığımızın okul terki riski taşıyan öğrencilerin kayıt dışı kalmaması amacıyla başlatmış olduğu 'Erken Uyarı ve Takip Sistemi' ile ilgili toplantı yapıldı.
Milli Eğitim Müdürümüz Halil Yücel Muhtarlarımız İle Bir Araya Geldi.
İl Müdürümüz Halil Yücel başkanlığında Merkez Mahalle ve Merkez Köy Muhtarlarımız ile Bakanlığımızın okul terki riski taşıyan öğrencilerin kayıt dışı kalmaması amacıyla başlatmış olduğu 'Erken Uyarı ve Takip Sistemi' ile ilgili toplantı yapıldı.
Müdürlüğümüz konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Merkez Mahalle ve Merkez Köy Muhtarlarımız ve müdürlüğümüz idarecileri katıldı.
Bakanlığımızın okul terki riski taşıyan öğrencilerin kayıt dışı kalmaması amacıyla başlatmış olduğu 'Erken Uyarı ve Takip Sistemi bahseden Yücel, muhtarlarla yapılacak işbirliğinin ilimiz eğitimine sağlayacağı olumlu katkıya işaret etti.
Bakanlığımızın bu noktadaki esas gayesi eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek ve tüm öğrencilerin aynı nitelikte eğitime erişimini sağlamaktır. İnanıyorum ki yapacağımız farklı çalışmalarla eğitimde niteliğin artırılmasına yönelik çabalarımız bu yolda başarıyla ilerlememizi sağlayacaktır diyen Yücel, tek bir çocuğumuzun bile eğitim sistemi dışında kalmasının kabul edilemeyeceğini belirtti.
Yücel, siz değerli muhtarlarımızdan da bu konuyu yakından takip etmenizi, mahalle ve köylerinizde varsa bu durumda olan öğrencilerimiz, bizlerle irtibata geçmenizi önemle rica ediyorum dedi.
Bakanlığımızın başlatmış olduğu Aile Okulu Projesine de değinen Yücel, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde Halk Eğitim merkezlerimizin desteğiyle eğitim alan öğretmenler, açılan kurslarda velilere aile içi iletişim, çatışma ve stres yönetimi, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, bağımlılıkla mücadele, sosyal duygusal beceri gelişimi, akran ilişkileri, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitelerden oluşan 8 ana başlıkta eğitimler veriyor. Bu anlamda da siz değerli muhtarlarımızdan ailelerimize ulaşarak açmış olduğumuz eğitimlerden faydalanmalarını istiyoruz.
Mevcut durumun değerlendirilmesi ve 2022-2023 eğitim-öğretim yılı planlama çalışmalarına esas teşkil edecek bilgileri paylaşan Yücel, halkın seçilmiş temsilcileri olan muhtarların mahallerinin ihtiyaçları ve sorunlarına yakından vakıf olduklarını belirterek, bir hareket edilirse eğitim adına çok önemli kazanımların sağlanabileceğini söyledi.
Tüm İlçelerimizde eş zamanlı olarak yapılan toplantılarda muhtarlarımızın sorun ve taleplerinin dinlenmesinin ardından ilgili şube müdürleri tarafından bu soruların cevaplandırılması ile son buldu.