Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Bütüncül Eğitim Yaklaşımı kapsamında ilimizde "Eğitimde Oyunun Gücü" başlıklı seminer düzenlendi. Eğitimci Yazar ve Oyun Eğitmeni Ahmet Çifçi "Eğitimde Oyunun Gücü" başlıklı seminer programında ilimiz eğitim camiasıyla buluştu.
Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Özel, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Özel açılış konuşmalarında şunları kaydetti:
"Eğitimci Yazar ve Oyun Eğitmeni Ahmet Çifçi hocamızı ilimizde ağırladığımız için mutluyuz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinde yer alan Bütüncül Eğitim Yaklaşımı kapsamında değerlendirdiğimiz "Eğitimde Oyunun Gücü" adlı seminerimize hepiniz tekrar hoş geldiniz.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin merkezinde insan vardır. İnsan; zihinsel, duygusal, bedensel, sosyal ve manevi gelişim yönleriyle bütüncül olarak ele alınır.
Eğitim birçok bileşeni olan bir bütündür. Bireyin hayatında her alanda büyük bir öneme sahip olan oyun, bireyin tüm gelişim alanlarına hitap etmektedir.
Oyun temelli öğrenme yöntemi çocuğun tüm alanlarda gelişimini sağlar. Oyunlar sayesinde bireyler problem çözme becerilerini geliştirir, stratejik düşünme becerilerini arttırır ve takım çalışması yapmayı öğrenirler. Oyun oynamak çocukların fiziksel, sosyal ve zihinsel gelişimine katkı sağlarken öğrenmeyi destekleyen en güzel araçlardan biridir.
Eğitimde Oyunun Gücü adlı kitabıyla bu işin kitabını yazmış olan Ahmet Çifçi hocamız oyunla ilgili sizlerle daha fazla bilgi paylaşacaktır. Eğitimde oyunun yeri Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin bütüncül eğitim yaklaşımı ve insanı merkeze alan anlayışıyla doğrudan örtüşmektedir. Biraz önce de ifade ettiğimiz üzere oyun öğrencinin zihinsel, sosyal-duygusal, fiziksel ve dilsel alanlar gibi pek çok yönden gelişimine katkı sunmaktadır.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında öğretmenlerimize yönelik etkinliklerimiz inşallah devam edecektir. Öğretmenlerimizin mesleki gelişimi, değişen ve gelişen müfredata vakıf olması ve motivasyonu çok önemlidir. Oyun her dönemde çocuğun ve hatta yetişkinlerin eğitimini eğlenceli kılan bir yaklaşım olarak kalacaktır. Burada bugün işin felsefesinin yanı sıra eğlenceli etkinlikler de göreceğimizi tahmin ediyorum.
Bu seminerin düzenlenmesinde, Ahmet Çifçi hocamızı ilimize davet ederek bugün burada sizlerle bir araya gelmesine vesile olan ve bu etkinliğe ev sahipliği yapan Okul Müdürümüz Nusrettin Uçar'a hasseten teşekkür etmek istiyorum. Ahmet Çifçi hocamıza Bingöl'ü programına sonradan dahil ederek davete icabet ettikleri için teşekkürlerimi sunuyorum.
Değerli arkadaşlar, hafta sonu olması hasebiyle gönüllülük esasıyla bu program düzenlendi. Katılım sağladığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Heybenizi güzel bilgilerle doldurmanızı ve keyifli vakit geçirmenizi diliyorum."
Eğitimde Oyunun Gücü Semineri etkileşimli etkinliklerle keyifli anlara sahne oldu. Plaket ve hediye takdiminin ardından Eğitimci Yazar Ahmet Çifçi "Eğitimde Oyunun Gücü" adlı kitabının imza programında okurlarla bir araya geldi.