BİNGÖL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 YILI EK DERS KARŞILIĞI ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU

ÖNEMLİ NOT: BAŞVURU TARİHLERİ OLAN 27/08/2018-10/09/2018 TARİHLERİ ÖNCESİ VE SONRASINDA YAPILAN BAŞVURULAR GEÇERLİ OLMAYACAKTIR.
2018-2019 YILI EK DERS KARŞILIĞI ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU

Not : Başvuru yapacak adayların sadece aşağıda belirtilen adresten başvurularını yapmaları yeterlidir. Başvuru sürecinde herhangi bir evrak istenmemektedir.

Not : Adayların KPSS 2018 PUANI kısmına varsa KPSS P121 yoksa KPSS P10 Puanlarını girmeleri gerekmektedir. Bu iki puan türü olmayan adayların atamalarının yapılacağı puan türündeki KPSS puanını girmeleri gerekmektedir.

 

BİNGÖL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019  EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EK DERS KARŞILIĞI ÜCRETLİ ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRME

BAŞVURUSU ÖN KABUL VE GÖREVLENDİRME ESASLARI

 

1. Bu esaslar, 657 sayılı devlet memurları kanunu 89.maddesi ve Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9.maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

2. İlgililer Bingöl Merkez İlçesinde 2018-2019 öğretim yılı süresince öğretmen sayısının yetersiz olması halinde ihtiyaç bulunan/oluşacak eğitim kuramlarında görevlendirilecektir.

3. Ek Ders Karşılığı Ücretli Öğretmen görevlendirme başvuruları 27 Ağustos – 10 Eylül 2018 tarihleri arasında E-DEVLET https://www.turkiye.gov.tr/internet adresi üzerinden alınacaktır.

4. Yanlış beyanda bulunanların görevlendirilmeleri iptal edilecek ve yanlış beyanda bulunduğu için kişiye bir daha görev verilmeyecektir.

5. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecek olup; internet üzerinden başvuran adayların görevlendirilmesi tamamlandıktan sonra, ihtiyaç oluşması halinde yeniden müracaat alınacaktır.

6. Ek Ders Karşılığı Ücretli Öğretmen görevlendirme başvuruları sonucunda görevlendirilmesi yapılanlardan aşağıdaki belgeler istenecektir:

a.           Nüfus cüzdanı fotokopisi

b.           Savcılık Sabıka Kayıt Belgesi, (Yeni tarihli alınmış, e Devletten alınabilir)

c.           Diploma veya mezuniyet belgesinin fotokopisi

d.           Varsa Formasyon Belgesinin Fotokopisi

e.           Varsa sertifika (İngilizce, Almanca, Özel Eğitim Sertifikası)

f.           Erkek adaylar için başvuru tarihi itibariyle askerlik ile ilişiği olmadığına dair belge

g.          Fakülte veya Açık öğretim Fakültesi 2+2 İngilizce ve okul öncesi öğretmenliği lisans programı bölümünün 3.ve 4. sınıf öğrencisi olduğuna dair belge.

7.      Görevlendirildiği halde 3 (üç) gün içinde görevine başlamayan öğretmenin yerine yeni öğretmen görevlendirilecektir.

8.      Görev verilip göreve başlamayanlar veya mazeretsiz bir şekilde görevi bırakan öğretmenler sıra hakkını kayıp etmiş olup ikinci bir değerlendirmeye kadar tekrar görev verilmeyecektir. 

9.      Ek Ders Karşılığı Ücretli Öğretmen görevlendirmelerinde KPSS puan üstünlüğüne göre aşağıdaki sıralama takip edilecektir:

1.    Öncelik          :Eğitim Fakültesi mezunları ve Fen Edebiyat Fakültesi mezunları(Formasyon eğitimi alanlar)

2.    Öncelik          :Fen Edebiyat Fakültesi mezunları(Formasyon eğitimi almayanlar)

3.    Öncelik          :Yan alanı ve sertifikası olanlar.

4.    Öncelik          :Diğer alanlar

5.    Öncelik          :Ön Lisans Mezunları.

Not :Okul Öncesi Öğretmenliği alanında görevlendirmelerde;

1. Öncelik : Okul Öncesi Bölümü Lisans Mezunları

2. Öncelik : Çocuk Gelişimi Bölümü Önlisans Mezunları ( Çalışma gün sayısı üstünlüğüne göre) görevlendirilecektir.

Not: Emekli öğretmenler, 1. 2. ve 3. Öncelikli alanlar tamamlandıktan sonra görevlendirilecektir. Kamu görevlileri ise tüm öncelikler tamamlandıktan sonra görevlendirilecektir.

10.  Ek Ders Karşılığı Ücretli Öğretmen görevlendirmelerinde 4. maddede bahsedilen önceliklerle ilgili açıklamalar

a)    Aşağıda listelenen sertifika görevlendirmeye esas olarak kabul edilecektir:

·         İngilizce Sertifikası

·         Almanca Sertifikası

·         Özel Eğitim Sertifikası

·         Bilgisayar Sertifikası

b)    Fakülte veya Açık öğretim Fakültesi 2+2 İngilizce ve okul öncesi öğretmenliği lisans programı bölümünün 3. ve 4. sınıf öğrencileri ihtiyaç olması halinde görevlendirileceklerdir. Bu kapsamdaki başvurular, lisans mezunlarının görevlendirilmeleri sonrası ihtiyacın devam etmesi halinde değerlendirilecektir.

 11. Güvenlik Soruşturması neticesinde göreve başlatılacak, Güvenlik Soruşturması olumsuz gelenler başlatılmayacak göreve başlamış olsa bile görevlendirmesi iptal edilecektir. 

Karşıyaka Mah. Hikmet Tekin Bulvarı No2/1 Merkez/ Bingöl - 04262191200

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.