Bingöl'de Avrupa Mesleki Beceriler Haftası Fuarı Düzenlendi
Bingöl'de Avrupa Mesleki Beceriler Haftası dolayısıyla düzenlenen fuarda öğrenciler projelerini sergiledi.
Bingöl'de Avrupa Mesleki Beceriler Haftası Fuarı Düzenlendi
Bingöl'de Avrupa Mesleki Beceriler Haftası dolayısıyla düzenlenen fuarda öğrenciler projelerini sergiledi.
2022 yılı Avrupa Mesleki Beceriler Haftası kapsamında 16-18 Mayıs 2022 tarihleri arasında Mesleki Eğitim Tanıtım Günleri Fuarı düzenlendi
İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından Hükümet Konağı bahçesinde açılan fuar, 12 liseden 150 öğrencimizin katılımıyla yapıldı.
Çeşitli kategorilerde 12 projenin yer aldığı fuarda, öğrenciler hazırladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulhaluk Çakan ve protokol üyelerinin stantları gezdiği fuarda, halk oyunları gösterisi sunuldu.
Kaya, yaptığı konuşmada, mesleki ve teknik eğitimde temel amacın çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bilime sevdalı, ahlaklı bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.
Ülkelerin büyümesinin en temel şartının güçlü mesleki eğitim olduğunu belirten Kaya, fuarın mesleki eğitimin önemini vurguladığını ve meslek liselerine yönelik olumsuz algıyı gidermeyi amaçladığını anlattı.
Kaya, ortaokuldan mezun olan öğrencilerin yeteneklerine göre meslek liselerine yönlendirildiğine işaret ederek şöyle konuştu:
"Kalkınmış ve geleceğin Türkiye'si için gençlerimiz mesleki ve teknik nitelikli iş gücü olarak ekonomiye kazandırılmış olacaktır. Dünya toplumları arasında medeniyet yarışlarında olmamız gereken seviyeyi yakalamamız bakımından mesleki ve teknik eğitim memleket meselesi olarak görülmeli, algılanmalı ve olmazsa olmaz olduğunu herkes bilmelidir."
İl Milli Eğitim Müdür Vekilimiz Abdulhaluk Çakan da bütünleyici ve kapsayıcı bir ekonomi için güçlendirilmiş, rekabetçi ve endüstriyel ekonomiye ihtiyaç olduğunu kaydetti.
Çakan; 2022 Avrupa Mesleki Beceriler Haftası çerçevesinde düzenlediğimiz meslek liselerinin tanıtım fuarının ilimize hayırlı olmasını diliyorum. İl merkezindeki 12 lisemizin katıldığı fuarda amacımız okullarımızı, öğrencilerimize tanıtmak. Meslek liselerimizin yaptığı çalışmaları öğrencilerimize tanıtmak ve kariyer planlaması yapan öğrencilerimize okullarımız hakkında bilgi vermektir. 12 Okulumuzun katıldığı etkinlik, özellikle pandemide ön plana çıkan meslek liselerimizin bir kez daha önemini ortaya koydu. Bizler Milli Eğitim Müdürlüğü olarak meslek lisesi, memleket meselesi diyoruz ve meslek liselerimizin niteliklerini arttırmaya devam ediyoruz" dedi.