BİNGÖL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 Eğitim Öğretim Yıl Sonu Okul Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadri Engin'in başkanlığında Müdür Yardımcılarımız, Şube Müdürlerimiz ve merkez ilçeye bağlı okul müdürlerinin katılımlarıyla, 2022-2023 eğitim öğretim yılının değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.
2022-2023 Eğitim Öğretim Yıl Sonu Okul Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Gerçekleştirilen toplantıda 6 Şubat merkezli depremlerden sonra müdürlüğümüz koordinesinde yapılan çalışmalar, yıkım kararı verilen okul binalarımızın durumu, ilimize yapılan öğretmen atamaları,  müdürlüğümüz koordinesinde yürütülen projeler, Bakanlığımızın 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibariyle uygulamaya koyduğu okul bazlı bütçeleme ve okul öncesi beslenme desteği ve yardımcı kaynak kitapların dağıtımı konuları ele alındı.

Toplantıya başkanlık eden İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Kadri Engin : "Malumunuz bu yıl asrın felaketi olarak tanımlanabilecek bir depremle sarsıldık, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerek AKUB ekibimiz gerekse de gönüllü öğretmen ve personellerimizle üç aya yakın bir süre bu bölgelerimizde canla başla çalıştık. Özellikle mesleki ve teknik anadolu liselerimizin yaptığı faaliyetler çok kıymetliydi. Ayrıca bakanlığımızın ÇEDES projesi kapsamında tüm kademelerden toplam 45 okulumuz Adıyaman'ın Sincik ilçesinde bulunan kardeş okullarına destek olmaya devam ediyorlar. Gerek 6 Şubat'tan hemen sonra gerekse halen deprem bölgelerine katkı sunan tüm okullarımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize can-ı gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

Engin,  ilimizde 13'ü ilk ve ortaokul ve 7'si lise olmak üzere toplam 20 okul binamızın yıkım kararı verildiği bilgisini paylaştı. Bu okullarımızın farklı okullarda misafir olarak eğitim öğretime devam ettiğini belirten Engin süreçle ilgili gelişmeleri ilgili okullarla paylaştıklarını sözlerine ekledi. Engin ayrıca Bingöl, Genç ve Solhan olmak üzere 3 öğretmenevimiz ile Karlıova ve Kiğı Halk Eğitimi Merkezlerimizin de yıkım kararı olduğunu ifade etti.

Müdürlüğümüz tarafından koordine edilen EFOR projesinin yapılan işbirliği protokolü kapsamında Bingöl Belediyesi ile birlikte yürütüldüğünü ifade etti. Engin, proje kapsamında ilimizde bulunan tüm 7, 8, 11 ve 12. sınıf kademelerinden 16874 öğrenciye yıl boyunca toplam 27 adet ölçme ve değerlendirme uygulama sınavının yapıldığını dile getirdi. YKS ve LGS sınavlarında ilimizin akademik başarısının artmasında EFOR projesinin büyük katkısı olduğunu ve projenin önümüzdeki yılda da uygulanacağını belirtti.

Bunun yanında TÜBİTAK ve TEKNOFEST alanlarında finallere kalan ve derece alan projelere değinen ENGİN bu alanda emeği geçen okul ve kurum idarecilerine teşekkür etti. Yine ulusal bir faaliyet olan Anadolu Mektebi Yazar Okumalarına ilimizden 3 lisemizin öncülük ederek dahil olduğunu ifade eden Kadri Engin ilgili bu okulların idarecilerine de teşekkürlerini iletti.

Toplantı soru cevap bölümü ve ilgili şubelerden sorumlu İl MEM yöneticilerinin bilgi vermesiyle devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Kadri Engin, yıl boyunca yürütülen projeler, çalışmalar, etkinlik ve faaliyetler hakkında istatistiki bilgiler sunarak, önümüzdeki yıl içerisinde yapılacak çalışmalarla ilgili temel konulara değindi. Eğitimin yüzyılı vizyonu çerçevesinde birlik içerisinde el ele vererek çalışmaları yürüteceklerini belirten ENGİN ilimiz için güzel işler yapacaklarına olan inancının tam olduğunu belirterek toplantıyı sonlandırdı.

 

20-06-202320-06-202320-06-202320-06-202320-06-202320-06-2023

Karşıyaka Mah. Hikmet Tekin Bulvarı No2/1 Merkez/ Bingöl - 04262191200

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.